IT ЗНАЙКО 2012 за ученици I-IV клас

16.05.2012 08:57

На 11-13 май в комплекс Момина Крапост в местността Ксилифор, близо до Велико Търново се проведе Националното състезание по информационни технологии IT ЗНАЙКО 2012 за ученици I-IV клас. Организатор е Майкрософт – България и Сдружение „Образование и технологии”. Глобална тема на състезанието тази година беше „Природата – красота, чистота, здраве”,  а право на участие получиха само учениците, класирани на първите 30 места за всяка възрастова група от областния кръг на състезанието.

За трета поредна година учениците от СОУ „Нешо Бончев” мериха сили със свои връстници от цялата страна и показаха високо ниво на техническа подготовка, творчество и състезателен дух .

И тази година конкуренцията беше висока, но учениците се представиха успешно и получиха сертификати за отлично участие. Това са:

Виктория Ламбева и Гергана Зайкова от Iв клас, Силвия Кекова, Митко Мачеев, Николай Ричев от IIIб и Иван Иванов от IIIв клас. Първокласничката Гери  получи и награда  за оригиналност в състезателния тур.

Отличната организация на състезанието, работата в екип, забавните игри, изненади и екстремни занимания /стрелба с лък, скално катерене, ориентиране и въжен лифт над езерото/ изпълниха трите дни с незабравими емоции и преживявания.

IT ЗНАЙКО 2012 за ученици I-IV клас