Eкскурзии

05.11.2013 15:07

Третокласници и четвъртокласници още в началото на октомври, преди всички останали, тръгнаха на екскурзия. Разгледаха обсерваторията и планетариума в Рожен, Бачковския манастир, Смолян и Асеновград. Маршрутът на пътуването беше начертан от ръководителите Иван Иванов, Пепа Дюлгярова, Нора Барова, Ваня Манчорова.

 

Петокласници пътуваха във времето

На Димитровден петокласниците се отправиха в посока Пловдив на екскурзия, наречена “Пътуване във времето”. От ХХІ век учениците попаднаха в ХІХ-ти, посещавайки винарската изба в Старосел. За няколко часа в гр. Пловдив се озоваха във ІІ в., като стъпваха по антична улица – вход към възстановената част от Римския стадион, и бяха зрители в Античния театър. На древната сцена се изявиха гласовитите Деляна Плачкова, Христина Цветанкова, Татяна Куртева и Мария Узунова, които изправиха всички на крака, изпълнявайки Химна на България, а София Манолова ни припомни, че сме панагюрци с известната песен за Райна Княгиня. За да се почувстват всички отново деца на времето си, учениците посетиха 3D прожекция в МОЛ Пловдив.

 

Учителите на екскурзия

Група учители от нашето училище се възползваха от трите почивни дни в началото на ноември и посетиха съседна Румъния. На първи ноември влязоха в замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула - ловна резиденция на Влад Дракула и впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала, висока 60 м. Следваща спирка беше град Брашов - живописен средновековен град в Трансилвания, където се намира най-голямата готическа катедрала в Източна Европа – Черната църква. През втория ден от екскурзията учителите пътуваха до Синая и разгледаха замъка „Пелеш” и манастира „Синая”, а вечерта се насладиха на традиционната румънска кухня. Третият ден екскурзиантите посветиха на Букурещ чрез панорамна обиколка на града с екскурзовод.

Всички екскурзианти са впечатлени и заредени с позитивни емоции, доволни, че са се възползвали по най-удачния и забавен начин от по-дългата почивка.